Anne heeft mij goed geholpen na het overlijden van mijn broer en mijn daarop volgende zoektocht naar een betere energiebalans. Ze luisterde goed en gaf mij de juiste tips en handvatten. Ik heb er veel aan gehad. Ze wist een prettige sfeer te creëren waarin ik me thuis voelde. 
Jeanette

Anne Mantel heeft me op een hele toegankelijke en fijne manier geholpen een weg te vinden in mijn rouwproces. Op het juiste moment gaf ze mij de juiste handvatten. Anne is rustig, kan goed luisteren en weet wanneer ze wat moet zeggen. Ik heb het als hele fijne gesprekken ervaren. Zonder deze gesprekken was ik niet zo ver geweest. 
Melissa

Omdat ik na het overlijden van mijn man lamgeslagen was, niet meer sliep en nauwelijks meer at, heb ik mijn huisarts gevraagd om antidepressiva. Een goede bekende noemde de naam van Anne Mantel en omdat de antidepressiva die ik kreeg erg nare bijwerkingen konden hebben besloot ik om contact met haar te zoeken. Ik kon al snel bij haar terecht en ik heb er geen moment spijt van gehad. Zij kan heel goed luisteren, vat hooguit af en toe samen wat ik zeg, stuurt soms een beetje bij maar nooit corrigerend. Ik voelde mij heel veilig bij haar. En het hielp! Langzaamaan kreeg ik weer meer energie en interesse in dingen die ik al lang niet meer deed. Ik heb de pillen teruggestuurd naar de apotheek.
Udomien van Halsema-Tuntler

Hallo Anne! 
Sorry dat woensdag niet Meer Gelukt is om te Schrijven was erg moe van het Bezoek in het Ziekenhuis. Will jou op deze weg nogmaals erg bedanken. Ik heb door onze gesprekken weer moed bekomen om mijn dagelijkse dingen in een ander Licht te zien. Heb veel bewondering zo hoe jij mij doorheen geholpen hebt. Jou geduld en invoelings vermogen ,heeft mij erg geholpen. Het was niet makkelijk voor ons beiden. Maar het heeft mij geholpen. Bedankt voor jou inzet. Een zeer Dankbare 
C. Klosz

Mijn broer is op 19 Mei 2015 plotseling zonder enige aanleiding overleden aan hartproblemen, hij was 37 jaar. Ik heb zelf niet naar hulp gezocht, ik dacht ik kom er zelf wel uit, maar dit was niet het geval, ik zakte steeds dieper. De huisarts heeft mij doorverwezen naar Mevr. Mantel en ze heeft mij goed geholpen om het zware verlies een plekje te geven. Ze gaat respectvol met je om en ik kon mijn emoties goed tonen omdat ze mij ook een goed gevoel geeft. Het idee is daar ook ontstaan om een herinnerings/foto boek te maken, deze is inmiddels gereed en ben er echt super trots op!
Richard

Op advies van de psycholoog ben ik doorverwezen naar Anne voor rouwverwerking na het overlijden van mijn vader. Door andere verdrietige omstandigheden kreeg ik geen ruimte en tijd voor verwerking en daar had ik erg veel last van. Bij Anne kon ik mijn verhaal kwijt en mijn emoties tonen. Ik vond een luisterend oor en veel begrip en dat deed mij zo goed. We hebben fijne gesprekken gehad en ze heeft goede adviezen gegeven om met de verwerking om te gaan. Ze heeft mij daardoor heel erg geholpen en ik voel mij na de therapie veel sterker en rustiger.
Aafke

Gedurende vijf maanden heb ik een tiental gesprekken gevoerd met Anne. Het was fijn om iemand van buiten mijn eigen kring te hebben die luisterde en richtlijnen gaf. Door middel van de gesprekken kan ik mijn gedachten en leven weer richten op de toekomst en het verleden in liefde te gedenken.
Jacqueline

Door problemen, verdriet en gemis heb ik met Anne Mantel de rust gevonden om hiermee om te gaan. Vergeten doe je nooit.
D., 92 jaar

Mijn moeder is in juli 2013 plotseling overleden, en ik was eerst bij een praktijkondersteuner bij de huisarts en toen ik alles niet meer zag zitten heeft hij me naar Anne gestuurd. Anne heeft me onder andere geadviseerd dingen van me af te schrijven naar mensen toe en naar mijn moeder toe en dat heeft mij heel goed gedaan. Het is echt heerlijk zo’n luisterend oor te hebben.
Hennie

Ik heb regelmatig cliënten naar Anne Mantel verwezen voor begeleiding na verlieservaringen. Anne is een rustige hulpverlener, die goed kan luisteren en oog en oor heeft voor mijn cliënten. Haar werkruimte ademt rust uit en is een prettige plek voor cliënten. Anne doet ook huisbezoeken. Anne is niet alleen een professioneel hulpverlener, maar ook een warme persoonlijkheid. Mijn cliënten voelen zich bij haar thuis. Ik beveel Anne van harte aan!
Margriet Bootsma, psycholoog

Ik heb je ervaren als een heel stabiele en betrouwbare vrouw. Jouw specifieke kenmerk is het nauwkeurig luisteren. Daarnaast vind ik je echt een professional in hoe je werkt met en kijkt naar mensen, met een open en brede blik gevoed door kennis en ervaring. Gelijkmatig, zorgvuldig en respectvol komt ook in mij op als ik aan je denk. Serieus en met humor.
Marco van Roosmalen, opleider Landelijk Steunpunt Rouw

Verlies dragen
Meedragen in de duistere kanten
In de duisternis mijn verborgen
Verdriet dragen
Ver weg gestopt want te hard
Om te laten zien
Te zwaar om over te praten
Te ver weg om zo maar te voelen

Verlies en verdriet een uitlaatklep geven
Af en toe afstomen
Muziek meditatie
Ademhalen tijd nemen
Laten gaan
Verlies laten gaan
Stoom afblazen
Verdriet voelen
Mag er zijn
Om te vervliegen en lichter te worden
Jackelien

Als je, zoal ik, een dierbare verliest ( zelfs twee), heb je vaak niet veel tijd om bij het verdriet stil te staan. Het gemis komt met de tijd. ‘Je moet het een plaatsje geven’ zegt men meestal. Maar dat is oh, zo moeilijk. En hoewel je het zelf nog steeds moet doen, is een beetje hulp meer dan welkom. Anne voelt de mensen aan, en kan ze weer een beetje op weg helpen. 
Fenny

Enige tijd terug had ik door het verlies van mijn zoon hulp nodig om dit verlies te verwerken. Mevr. Mantel werd mij aangeraden voor de nodige hulp. Derhalve heb ik hulp bij haar gezocht en is dat voor mij ook de juiste weg geweest. De hulpverleningsgesprekken met haar hebben mij de nodige kracht gegeven om het verlies beter te verwerken. Mevr. Mantel kwam bij mij over als een echte begripvolle en vertrouwelijke vriendin, met de juiste ervaring op hulp in bedoelde materie. 
Mevr. H.S.

Anne is een prettig iemand die erg goed kan luisteren. Ze is scherp, ziet dingen en luistert tussen de regels door. Na elk gesprek had ik stof om over na te denken, het gesprek werkte door. Samen hebben wij gekeken naar handvaten voor mijn situatie. Daarnaast is Anne flexibel en dat vind ik erg prettig. Ik kan Anne zeker aanraden
M.J.

Mijn eerste reactie over verliesbegeleiding was: nooit van gehoord! Tot ik Anne had ontmoet. Dit heeft mij geleerd hoe ik met mijn verlies moet omgaan, het een plek te geven. Het heeft mij sterk gemaakt, verder te gaan met mijn leven en om aan de mooie herinneringen te blijven denken. Een traject met een moeilijk begin, maar met een mooi einde”
J.A.

Anne Mantel
Rouw- en verliesbegeleiding
psychosociale hulpverlening

Praktijk
Emmakade 59, 8921 AG Leeuwarden
06 497 68 479
info@annemantel.nl

Woensdag 
Psychologenpraktijk Nijlân
Nijlânsdyk 122, 8931 GN Leeuwarden